<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=125553974781622&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Factoring er løsningen som ga ingeniørselskapet Head Energy bedre likviditet slik at de kan vokse, uten å miste kontrollen på kundene. Vi har snakket med Chief Financial Officer (CFO) Nils Haukeland om hvordan og hvorfor.

Head Energy er et norskeid ingeniørselskap som tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til olje og gass, fornybar energi samt bygg og anlegg. Selskapet har kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo, Esbjerg og Krakow.

Bedre likviditet

Som en del av factoringtjenesten tilbyr SG Finans en kundeportal til kundene sine. Dette betyr i praksis at kundene kan ha oversikt over det totale factoringsamarbeidet til enhver tid.  

Haukeland er veldig fornøyd med denne løsningen, og mener oppsettet i kundeportalen gjør det enkelt for Head Energy å holde oversikten.

– Webløsningene gjør det superenkelt å styre likviditeten og å følge med på betalerne. I tillegg har SG Finans en profesjonell, fleksibel og beslutningsdyktig stab som hjelper til når du trenger det.

Sjekk ut vår video med 4 råd for bedre forretningsdrift: 

Kontroll på kundefordringer

I kundecaset snakker Haukeland mye om viktigheten av god likviditet. Factoring kan være en god løsning om du skulle ønske å forbedre likviditeten; når bedrifter strekker seg for å vokse, kommer det som regel voksesmerter i form av dårlig likviditet.

– Factoring gir fokus på kontantstrøm og sørger for effektiv rentebelastning av trege betalere, som i sin tur reduserer netto rentekostnad, forteller Haukeland.

Vi har tidligere skrevet om hvorfor Rufo AS valgte factoringtjenesten fra SG Finans.

Og ønsker du å lese mer om hvorfor Nils Haukeland i Head Energy mener factoring var svaret for dem, kan du trykke på knappen nedenfor for å laste ned hele kundecaset.

New Call-to-action 

Kategorier: likviditet

Del artikkelen på sosiale medier: