<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=125553974781622&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Selv om faktureringsarbeidet er viktig for å skape god likviditet, er det ikke alle som har gode rutiner for det. I denne artikkelen tar vi en titt på hva som er beste praksis, og hva du kan gjøre for å redusere kredittiden.

Kredittiden er ofte lengre enn du tror

Først og fremst ønsker vi å påpeke en feil vi mener mange bedrifter gjør, nemlig at kredittiden defineres som tiden mellom faktureringsdato og forfallsdato. Det gjør at faktureringstiden og leveringstiden blir neglisjert. Det er svært synd, for disse faktorene kan ha stor innvirkning på hvor lang tid det tar å kreve inn en betaling.

Sett derfor fokus på tiden som blir brukt på å levere og fakturere varen. Her kan du effektivisere rutinene, og på den måten påvirke kredittiden allerede før kunden mottar fakturaen.

Les også: Komplett guide til bedre likviditet

Ha fokus på kvalitet

Når du først har lagt grunnlaget med godt forarbeid, er det viktig at salgsdokumentene du sender er av høy kvalitet – det reduserer risikoen for sene betalinger. Her bør du følge alle formelle krav, og sørge for at det kommer tydelig frem på faktura hva kunden har kjøpt. Det gjør at du slipper å bruke tid på å følge opp kunden på grunn av manglende informasjon.

Det er vanskelig å vite om det du sender ut faktisk har god nok kvalitet, men en god pekepinn er å se på antall kreditnota som selskapet har. Om du har opprettet kreditnota på mer enn 3–5 % av salgene dine, tyder det på at du bør ta en gjennomgang av fakturaene du sender ut, og rutinene som bedriften har på dette arbeidet.

Fokusér på dem som skal gjøre jobben

Det er viktig å ta hensyn til den menneskelige faktoren i faktureringsarbeidet. Et godt tips er å gi arbeiderne nok tid og ressurser slik at de kan senke skuldrene, og føle at de har de nødvendige verktøyene for å gjøre en god jobb.

Ikke bare vil det spare deg for kostbare faktureringsfeil, men også effektivisere arbeidet og redusere administrasjonskostnadene over tid.

Vi ser også flere bedrifter som setter faktureringen til én person. Det gjør dessverre at faktureringsarbeidet stopper opp ved ferieavvikling og sykdom. Et praktisk og godt tips er derfor å ha flere personer i organisasjonen som kan ta seg av denne jobben. Da kan arbeiderne være syke eller dra på ferie uten at det påvirker kredittiden.

SPRING - for småbedrifter

Kategorier: fakturering

Del artikkelen på sosiale medier: